Home

sanatate@smartfm Putem preveni diabetul zaharat de tip 2?

2 December 2017 Uncategorized


Claudia Chelan (Râscu) – medic specialist Diabet zaharat, Nutritie si Boli Metabolice ( absolventã a unui stagiu de pregãtire Spital AKH Viena) vine cu raspunsul la sanatate@smartfm sâmbãtã 2 decembrie.

Diabetul zaharat, în afara formelor de diabet gestational si diabet neonatal tranzitoriu, este considerat o boala cronica. Operatia de bypass gastric nu trebuie privitã ca pe o solutie instant. Ea trebuie urmatå obligatoriu de adoptarea unul stil de viatã sãnãtos pe termen lung.

Recomandarea medicului: alimentatia sãnãtoasã, legumele prin cantitatea mare de fibre ajutã suplimentar la scaderea glicemiei si a colesterolului.

Cât priveste administrarea suplimentelor alimentare în diabetul zaharat de tip 2, Dr Claudia Chelan avertizeazã: nu existã dovezi medicale care sã le sustinã, nu sunt cunoscute efectele si reactiile adverse pe termen lung si nici mecanismul de actiune.
Dr Claudia Chelan explicã: scad glicemia, forteazã pancreasul sã producã insulinã în exces, ceea ce, în timp, duce la epuizarea lui.

Din Echipa de premianti ai prof dr Dorin Sarafoleanu, reputat specialist în domeniul otorinolaringologiei, echipã coordonatã de prof dr Codrut Sarafoleanu, o echipã cu renume în chirurgia ORL la nivel international, vine la sanatate@smartfm. Invitata – dr Violeta Melinte, asistent universitar UMF

Endoscopia cu neuronavigatie, electromiografii, despre cele mai moderne tratamente chirurgicale practicate atât în Centrul de Excelentã în chirurgia Endoscopicã ORL, înfiintat la Spitalul Clinic Sfânta Maria, dar si la Clinica Sarafoleanu.
Este fibroscopia dureroasa?
Ce este criptoliza?
Dr Violeta Melinte raspunde acestor întrebari la sanatate@smartfm.

sanatate@smartfm.ro, cu Anda Miclea, sâmbãtã 2 decembrie, ora 12.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *