Home
  • Home
  • Uncategorized
  • sanatate@smartfm. Despre dependențele modernității și tulburările diabetului

sanatate@smartfm. Despre dependențele modernității și tulburările diabetului

18 November 2017 Uncategorized


Sambata 18 noiembrie la sanatate@smartfm, Anda Miclea va vorbi cu Raina Saguna – psihoterapeut integrativ, psiholog clinician, despre Dependente-adictii ale modernitatii. In 2017, 63% dintre romani au jucat cel putin o data jocuri de noroc. Dintre toate tarile UE, Romania are cea mai permisiva legislatie: practic, nu exista nicio regula, in afara celor care privesc colectarea taxelor si a impozitelor catre stat.
In 2017, in Romania unul din sapte oameni mor din cauza dependentei de alcool. Despre dependente fizice si psihice, Nomophobia-fobia omului modern,cu Raina Saguna (dependentiianonimi.ro). Dependenta duce la izolarea de familie si de prietenii reali. Despre capcana relatiilor virtuale, un surogat “garantat” de miile de prieteni din on-line. Despre cat de important este sa simtim, sa traim autentic. Cheia discutiei cu Raina Saguna – nicio tehnologie de ultima generatie nu poate inlocui nevoile de comunicare, afectiune si interactiune reala a oamenilor.
Cristina Lupu-medic specialist neurologie vine la sanatate@smartfm cu un subiect complex- Neuropatiile. Factorul de risc cel mai important este diabetul. In Romania aproape 2 milioane de oameni sufera de diabet(12%), si cel mai probabil mai mult de jumatate dintre acestia in evolutie vor prezenta afectarea nervilor periferici. Sportul, renuntarea la fumat si alcool, modificarea stilului de viata- ar putea ajuta la incetinirea afectarii nervilor periferici. Dr Cristina Lupu completeaza tabloul bolilor/tulburarilor rezultate din deteriorarea sistemului nervos, inceput la sanatate@smartfm de echipa de medici de la Neuroaxis: Horatiu Ioani, Dan Mitrea, Dragos Tudorache, Cristina Hertea.
Preventia este extrem de importanta in cazul neoropatiilor, tinand cont de faptul ca nu toate formele acestei boli beneficiaza de tratament.
Sanatate@smartfm incepe la ora 12 si poate fi ascultata si pe www.smartfm.ro.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *