Home
  • Home
  • Uncategorized
  • sanatate@smartfm. Despre alegerea contraceptivelor în funcție de vârstă și psihoterapia în cazul schizofreniei

sanatate@smartfm. Despre alegerea contraceptivelor în funcție de vârstă și psihoterapia în cazul schizofreniei

25 November 2017 Uncategorized


Sambata 25 noiembrie sanatate@smartfm aduce in studio doi medici tineri, ambitiosi, extrem de ocupati si in aceeasi masura psionati de profesia lor.

Raluca Hera este medic primar obstetrica ginecologie, doctor in stiinte medicale( ProEstetica si Regina Maria). Subliniaza importanta vaccinarii HPV pina la 15 ani atat la fete cat si la baieti! Dupa 26 de ani, eficienta vaccinarii scade direct proportional cu scaderea imunitatii. Dr hera explica publicului smart care sunt infectiile cu risc preconceptional, si vine si cu recomandari pentru femeile care vor sa dea nastere unui copil sanatos. Odata atins subiectul nastere, sunt prezentate toate argumentele pentru nasterea naturala.

Dr Raluca Hera vorbeste despre importanta alegerii corecte a contraceptivelor in functie de varsta si prezinta cele mai noi metode. Ajungand cu subiectul la varsta premenopauza/ menopauza, este argumentata necesitatea tratamentului, un subiect controversat pina acum. Si, ca noutate, un subiect studiat si intalnit frecvent in Statele Unite: age management genital, un segment adus de Dr Raluca Hera la ProEstetica Hospital.

In a doua parte a emisiunii, dr Sorin Pletea sef de sectie Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, pune in discutie schizofrenia si stigmatul pus in Romania acestor pacienti. dr Pletea aminteste cazuri de schizofrenie tinute sub control prin tratament eficient: Van Gogh, Syd Barett(Pink Floyd) sau John Nash(A beautiful mind). Si sigur, nu in ultimul rand, Dr Sorin Pletea aminteste cum Marea Britanie aloca, in 2012, 11,8 miliarde de lire pentru a tine sub control schizofrenia. Dr Pletea accentueaza rolul psihoterapiei in ajutorul pacientilor cu schizofrenie.

Anda Miclea va asteapta sambata 25 noiembrie , la ora 12, la sanatate@smartfm, pe frecventa Smart binecunoscuta, 107,3FM.

Emisiunea poate fi ascultata si online, pe www.smartfm.ro.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *