On Air

Craioveanu și Dinculescu

Home

Romanii, pe locul al doilea în topul celor mai certareti europeni

5 September 2017 Uncategorized


Romania apare din nou în topuri, dar nu în cele pe care ni le-am dori. Nu suntem între cele mai frumoase tari din lume, nici măcar în primele 20 de locuri, câștigătoare fiind Scotia. Suntem, în schimb, printre primii la „cei mai certareti europeni”, respectiv ocupam locul al doilea. Doar turcii ne intrec.

Care sunt motivele de cearta cu vecinii, indiferent de ce țara este vorba? Zgomotul din apartamantele alaturate (de muzica data la maxim, petreceri, certuri, copii galagiosi) și mirosurile mancarurilor, releva un studio realizat de E.ON și Kantar EMNID.

Pe locul al doilea în topul disensiunilor intre locatari se afla vecinii curiosi, care dau buzna nepoftiti, iar pe al treilea – animalele de companie, percepute ca fiind deranjante. Europenii se mai cearta furca din cauza blocarii locurilor de parcare sau a automobilelor lasate pornite.

Cei cărora le sare tandara cel mai repede din cauza motivelor invocate mai sus sunt turcii – 75% dintre ei „explodeaza”, care sunt urmați de romani la mica distanța (73%). Locul al treilea este ocupat de cehi (72%).

În partea de jos a clasamentului se situeaza germanii, englezii, maghiarii și suedezii, o treime dintre ei spunand  ca niciodată nu s-au simțit deranjați de vecini.

Rezultatele fac parte din studiul „Traind în Europa”, în cadrul caruia au fost chestionate peste 8000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia și Ungaria.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *