Home

Palatul Ghika din Comănești, de vânzare pe olx.ro

25 July 2017 Uncategorized


Clădire monument istoric, de vânzare la mica publicitate. Palatul Ghika din Comăneşti poate fi cumpărat cu peste un milion şase sute de mii de euro, anuntul fiind facut pe olx.ro Pe lângă clădire, proprietarul vinde şi parcul, care înseamnă peste şapte hectare de spaţiu verde.

Prinţul Charles a cumpărat o casă la noi. Dumneavoastră puteţi cumpăra un palat”. Cu acest text, moştenitorul familiei Ghika, Paltin Sturza, speră să găsească un nou proprietar pentru palatul cu acelaşi nume din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău. La începutul lunii iulie, bărbatul, a făcut un anunţ pe un site de vânzări.

Gândit ca o reşedinţă de vară şi de vânătoare a familiei, Palatul Ghika a fost proiectat de arhitectul francez Albert Galeron.Palatul este structurat pe două nivele şi are în total 22 de încăperi. În anul 1945, acesta a fost naţionalizat. Aici a funcţionat şcoala gimnazială şi casa pionerilor. Între anii 1988 şi 1999, clădirea a fost renovată şi de atunci funcţionează ca muzeu de artă şi etnografie, informeaza Digi.ro

Cel care a scos la vânzare palatul nu a vrut să dea mai multe detalii, însă a spus că nu îşi permite să întreţină o asemenea clădire şi o vinde la un preţ estimat în urma evaluării din 2005. Este dispus, în schimb, să o cedeze patrimoniului naţional, dacă statul plăteşte.

Viorel Miron – primarul oraşului Comănești, Bacău: “În urma mai multor procese s-a dispus obligarea primarului orașului Comănești să restituie în natură atât palatul Ghika, cât și parcul care are aproape șapte hectare.” Primarul mai spune că a luptat în instanţa mai bine de un deceniu pentru ca Palatul Ghika să rămână în patrimoniul lor, însă nu a putut opri retrocedarea.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *