Home
  • Home
  • Uncategorized
  • Marcel Iureş vine în emisiunea Rodica Mandache, Chipuri fără mască, vineri, de la ora 13,00, la Smart FM

Marcel Iureş vine în emisiunea Rodica Mandache, Chipuri fără mască, vineri, de la ora 13,00, la Smart FM

26 July 2017 Uncategorized


Când ar trebui să-l prezentăm pe Marcel Iureş, oare ce am mai putea spune? Că este unul dintre marii actori ai României, din toate timpurile, de teatru şi de film? Că a jucat pe scenele tuturor teatrelor care contează? Că are succes şi la Hollywood? Că a interpretat roluri în peste 50 de filme româneşti şi internaţionale? Toate acestea se ştiu şi au fost spuse.

Dar pentru că nu acceptă uşor să acorde un interviu sau să vină invitat la emisiunile de televiziune sau radiofonice, Marcel Iureş are încă foarte multe de spus. Si cand accepta, nu spune lucruri de complezenta, nu vrea sa “dea bine” in ochii publicului, vorbeste deschis, indiferent cat de fierbinte este subiectul in chestiune. De curand, a “infierbantat” retelele sociale cu declaratia “la baza societatii este familia formata dintr-un barbat si-o femeie”. Marcel Iures participa vineri laemisiunea realizată de Rodica Mandache, vineri, de la ora 13,00, “Chipuri fără masca”, când vom află mai multe despre el.

În rarele ocazii în care a vorbit despre dorinţa să de a deveni actor şi despre modelele vieţii sale, Marcel Iureş a mărturisit: “Pe când aveam 16-17 ani, mi-am pus pe nas nişte ochelari de vedere cu dioptrii. La vremea aceea, nu aveam nevoie de ei. Vedeam perfect. Şi m-am uitat în oglindă. Prin lentile nu vedeam nimic, aşa că m-am uitat pe deasupra lor. Am fost fascinat de faptul că îmi vedeam reflexia în oglindă, pe deasupra ochelarilor şi nu prin ei. Mi s-a părut că e ceva: să te vezi bine fără ochelari, deşi purtându-i. De aici a cam pornit totul.(…) Seva vieţii mele urcă din modelele pe care le-am avut, din faptul că trei sferturi din viaţă am băut apă din fântână, din pământ, iar nu din ţeavă, că am mâncat pâine şi mămăligă făcute de bunica şi de mama mea, că am băut lapte de la vacă din grajd şi că am mâncat mere abia culese din pom. Seva vine din faptul că am întâlnit oameni care au trăit meditând, încercând, nu spunând. Mai cădeau în genunchi, se mai rostogoleau, dar se ridicau. Erau oameni. Şi mai vine din imensul noroc pe care mi l-a dat Dumnezeu: am primit o nevasta minunată, o adevărată forţă, şi un băiat absolut normal, un om. Şi mai vine seva şi din faptul că eu cred în poveşti cu îngeri şi cred în Dumnezeu. Nu-s multe. Le poţi strânge într-o batista.”


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *