On Air

Craioveanu și Dinculescu

Home
  • Home
  • Uncategorized
  • Laura Epuraș, ”Amazoana” din Jandarmerie, la Povești de Succes, sâmbătă, ora 20.00, la SMART FM 107.3  cu Maria Liliana

Laura Epuraș, ”Amazoana” din Jandarmerie, la Povești de Succes, sâmbătă, ora 20.00, la SMART FM 107.3  cu Maria Liliana

11 November 2017 Uncategorized


Reprezintă frumuseţea din spatele scuturilor şi a căştilor. Cu casca trasă pe ochi, bine acoperită, gata de orice misiune, oricât de complicată ar fi, şi iubind cu pasiune ceea ce face.

Invitata noastră de astăzi, de la Povești de Succes, de la SMART FM 107.3, începând cu ora 20.00, reprezintă un adevărat paradox. Laura Epuraș, comandant de grupă, gradul plutonier adjutant,Batalionul 6, Direcția de Jandarmi București este prima şi singura femeie jandarm călare din România.

Înaltă, elegantă, radiantă, directă în discuţii, Laura se transformă complet atunci când vorbeşte despre misiunile la care participă – de la meciuri de fotbal, misiuni de patrulare  până la proteste- susţinând cu tărie că atunci când îşi bagă părul lung şi blond sub cască şi se urcă pe iapa ei, partenera sa la intervenţii, devine o cu totul altă persoană.

Povestea Laurei Epuraş a început de la nouă ani. Atunci, a fost dusă la călărie de către tatăl ei, în ciuda protestelor mamei care voia ca fiica ei să facă dansuri. Iubirea pe care o poartă acestor frumoase animale a ajutat-o pe Laura să îmbine utilul cu plăcutul. Alături de partenerii ei, caii, ţine în frâu suporterii scandalagii de pe stadioanele de fotbal şi desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice. Microbiştii puşi pe ceartă rămân muţi de uimire, dar şi de admiraţie uneori- a primit atunci când era în misiune la un meci de fotbal un trandafir roșu de la un suporter- atunci când văd o fată cu părul blond, călare pe un cal alb.

Laura Epuraş este comandant de grupă si are în subordine vreo şapte barbaţi. Deşi este femeie într-o meserie în care bărbaţii deţin supremaţia, Laura susţine că nu s-a simţit niciodată  veriga-slabă, aşa cum au tendinţa să o perceapă unii atunci când văd în misiune o femeie.

,Hai acolo, că-i femeie. La intervenţie trebuie să-mi prind părul sub cască. Nu pot să-mi scot mănuşile, pentru că mă văd că sunt fată. Aveam părul lung până la brâu, dar m-am tuns în 2006, după meciul Dinamo-Steaua. La intervenţie, mi-a ieşit părul din cască şi tot grupul ăla de o sută şi ceva de persoane a venit unde eram eu cu doi colegi. Din cauza ta ne-am luat bătai, mi-au zis”, povestește Laura.

Frumusețe, grație, dar și duritate și profesionalism maxim într-un singur om. Așadar, dacă v-am captat atenția cu povestea Laurei, vă invităm să ne ascultați astăzi, începând cu ora 20.00!  Mesajul nostru este același de fiecare dată: SĂ FIM SMART, SĂ FIM DE POVESTE!


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *