On Air

Craioveanu și Dinculescu

Home
  • Home
  • Uncategorized
  • Ionut John Micu, tobosarul de la Phoenix, este invitatul lui Adrian Naidin, la Antitristul, duminica, de la ora 18,00

Ionut John Micu, tobosarul de la Phoenix, este invitatul lui Adrian Naidin, la Antitristul, duminica, de la ora 18,00

13 July 2017 Uncategorized


Il stiti din formatia Phoenix. Este un tobosar renumit, chiar daca parintii l-au incurajat de mic sa cante la acordeon si a studiat acest intrument la Scoala de Arte Constanta. Cu toate acestea, lui Ionut i-a placut dintotdeauna sa bata toba, iar bunicul sau, ca sa-i mai ostoiasca din dor, i-a construit una dintr-un ciur. Si acel ciur vechi a fost inceputul unei cariere superbe ca tobosar.

In 1997, l-a intalnit pe cel care urma sa-i devina mentor, Ovidiu Lipan Tandarica, artist de la care John a “furat” meserie si alaturi de care a participat la majoritatea concertelor. A fost si in Talisman si a mers in turneu in SUA cu aceasta formatie. In 2004, I s-a implinit un mare vis, acela de a urca pe scena alaturi Nicu Covaci, alaturi de care va canta de mai multe ori. A fost si-n formatia Krypton si a participat la mai multe concerte Phoenix, dar si Contact.

Din 2008 până în 2012, participă, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, la multe concerte organizate de acesta cu Fanfara 10 Prăjini și Stelu Enache, iar in decembrie 2012, Nicu Covaci îl cheamă în Phoenix ca toboșar, devenind membru cu drepturi depline Phoenix.

În toamna anului 2013, Ionuț înregistrează un nou album în studio, alături de “Antitristul” Adrian Naidin, un melanj de ritmuri arhaice românești, violoncel și tobă. Titlul albumului se pare că va fi „Tari ca piatra“.

Povestea, pe larg, poate fi ascultata de “neascultatori”, duminica, la Smart FM, la ora 18,00, cand incepe “Antitristul”. 107,3 FM sau online pe smartfm.ro


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *