On Air

Craioveanu și Dinculescu

Home
  • Home
  • Uncategorized
  • Despre talent, culoare şi amintiri. Pictorul Virgiliu Parghel la Poveşti de Succes, ora 20.00, la Smart Fm. 107.3  cu Maria Liliana Oşca

Despre talent, culoare şi amintiri. Pictorul Virgiliu Parghel la Poveşti de Succes, ora 20.00, la Smart Fm. 107.3  cu Maria Liliana Oşca

4 November 2017 Uncategorized


Culoare, talent, umbre, lumini, multă muncă şi amintiri… Departe de lume, în atelierul său de lucru, pictorul Virgiliu Parghel, invitat sâmbătă la Poveşti de succes din România, începând cu ora 20.00, la Smart Fm. 107.3, se simte cel mai împlinit. Este exemplul concret că se poate! Că arta, frumosul, profunzimea gândurilor aşezate atât de misterios pe o pânză care pentru ceilalţi poate reprezenta un necunoscut,  reuşesc să te împlinească. Mai ales, atunci când faci totul cu dăruire şi cu pasiune.

A absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Octav Băncilă” din Iaşi şi al Intitutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, la clasa maestrului Corneliu Baba. Virgiliu Parghel s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin arta sa suculentă, cu aplecare către aspectele obişnuite ale vieţii, către peisajul rural sau citadin şi către portret, propria imagine servindu-i de multe ori drept model.

„Am trecut prin toate etapele vieţii unui artist, din studenţie la experienţa de profesor la ţară, unde desenul era considerat un adaos neimportant. M-au salvat îndărătnicia şi nevoia de a picta. Pe unde am fost am încercat să le insuflu forţă colegilor. M-am împăcat cu soarta picturii româneşti, care este din zona asta, a noastră, nu poţi să ceri altceva.

N-am avut niciodată niciun Ludovic, niciun Napoleon. Am avut nişte voievozi care au investit în pictura bisericească şi e foarte bine aşa. Dacă ne-am mai întoarce către noi înşine, am descoperi că întâlnirea cu pictura, cu arhitectura noastră modestă, dar sofisticată, preţioasă, este un îndemn să găseşti lucruri importante. Putem să plecăm acum în toată lumea. Este un mare câştig pentru tinerii care pot pleca, pot trăi experienţe diverse şi se pot întoarce cu ceva nou”, spunea Virgiliu Parghel într-un interviu.

Despre mentorul lui Virgiliu Parghel, despre opera acestuia, despre ce l-a împlinit, despre ce l-a dezamăgit, despre ce-şi doreşte, dar mai ales despre marea lui dragoste, pictura- pe care o şterge, o descoperă, o redescoperă, o modelează, o schimbă parcă mereu nemulţumit, dar gata oricând s-o ia de la capăt- sâmbătă în studioul SMART FM.

Aşadar, noi venim cu POVEŞTILE, voi fiţi  gata să le ascultaţi! Doar pe 107.3, locul în care facem din poveşti cea mai frumoasă realitate! Invitaţia noastră este simplă: să fim SMART, să fim de POVESTE!

 


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *